Toimitusvarmuus koetuksella

Globaalien tilaus-toimitusketjujen ongelmat haastavat yritysten toimitusvarmuuden

asset_image

Tampereen logistiikkakeskuksen uusimman laajennuksen jälkeen Camp Scandinavian varasto kattaa 4100 m2, 3400 lavapaikkaa ja 0,8 km pientavarahyllyjä.

Korona, Ukraina, Gaza, mitä seuraavaksi? Ainoa varma asia tuntuu olevan, että purjehdimme kriisistä kriisiin. Kaikilla niillä tuntuu olevan ainakin yksi yhteinen tekijä; ne vaikuttavat negatiivisesti globaalien tilaus-toimitusketjujen herkkään ekosysteemiin. Kun samalla julkisten hankintasopimusten toimitusvaatimukset - jos eivät sentään enää kiristyisi - ovat jo nytkin hyvin haasteellisella tasolla, mikä on esimerkiksi meille sote-alan palveluntuottajille vähintään haastava yhtälö.

Välillä sitä miettii, kun katsoo vaikka 10 vuotta taaksepäin, että eivät tilaus-toimitusketjut olleet silloin ollenkaan yhtä häiriöherkkiä – vai onko aika kullannut muistot?

Kuitenkin - seuraavaa kriisiä odotellessa - pitää meidän apuvälinealan toimijoiden miettiä ratkaisuja toimitusvarmuuden takaamiseksi asiakkaille.

Me Campillä olemme sillä lailla vanhanaikaisia, että luotamme vanhaan konstiin – riittävän suuren varastoon. Onneksemme meillä on ollut mahdollisuus kasvattaa myös varastomme lattiapinta-alaa ilman tuskaisia muuttoja uusiin, isompiin tiloihin; olemme saaneet käyttöömme tarvittavat neliöt nykyisen kiinteistömme puitteissa. Varastomme kattaa nyt, uusimman laajennuksen jälkeen, yhteensä noin 4100 m² lattiaa, 3400 lavapaikkaa ja 0,8 km pientavarahyllyä.

Tämänlaiset suuret investoinnit ovat meidän kokoluokkamme yhtiölle haastavia, mutta näemme ne myös välttämättöminä toimitusvarmuutemme ylläpitämiseksi.

asset_image

Jarkko Tauria
hankintakoordinaattori
Camp Scandinavia Oy / Camp Mobility

Jarkko on logistiikka-alan rautainen ammattilainen,
joka rentoutuu musisoiden ja luovan sävellystyön parissa.