Camp Mobilityn esteettömyyspalvelut helpottaa ramppiratkaisujen hankintaa

 
 
Koskettaako esteettömyysasiat arkeasi? Camp Mobilityltä löydät ratkaisut ja avun myös kaikkiin ramppiratkaisuihin – kartoituksista ja koulutuksista aina asennuksiin ja asennuskoulutuksiin saakka!
 
Camp Mobilityn esteettömyyspalvelut sisältää koulutukset, kartoitukset, tuotteet ja niiden asennukset
 
Alla muutama pääkohta, jotka huomioimalla välttyy pahemmilta virheiltä ja rampin käyttö tulee turvalliseksi:
 
1. Rampin pituus – nousukulma max. 5-8%
Rampin pituuden määrittämistä helpottaa seuraavat laskukaavat: Jos korkoero on esim. 40cm ja tavoitellaan 5% nousukulmaa on rampin pituus 8 metriä. Ja samassa korkoerossa 8% nousukulmaan päästään 5 metrin pituisella rampilla. Käytettävä nousukulma määräytyy käyttäjän tarpeen mukaan. Yleisesti 5% nousukulmaa käytetään julkisissa tiloissa sekä silloin kun esim.pyörätuoli käyttäjä käyttää ramppia itsenäisesti. 8% nousukulma sopii esim. rollaattorin käyttäjälle taikka avustettuun pyörätuolikäyttöön.
5% nousukulma = 20 x korkoero
8% nousukulma = 12,5 x korkoero
 
2. Taso oven edessä
On tärkeää muistaa että ramppi ei koskaan saa lähteä suoraan ovelta. Oven edessä tulee olla riittävän kokoinen taso jonka päällä käyttäjä/avustaja voi turvallisesti avata ja sulkea oven.
Tasolle voi tulla tarvetta myös rampin matkalla, esim. käännöksissä taikka lepotasanteena jos rampin pituus ylittää 6 metrin pituuden.
 
3. Luistamaton kulkupinta
Luistamattomuus on yksi rampin tärkeimmistä ominaisuuksista. Esim. puupintainen ramppi voi olla vaarallisen liukas sateisella säällä. Meillä pohjolan olosuhteissa verkkomainen metallipinta on paras vaihtoehto, se toimii sekä sateisessa kesäsäässä sekä talvikeleillä. Verkkopinnan ansiosta sen puhtaanapito lumesta on talvella vaivatonta.
 
 
4. Kaiteet
Yleisten rakennusohjeiden mukaan yli 50 cm korkoero edellyttää kaiteiden asentamista. Käytännössä kaiteet kannattaa asentaa matalampiinkin korkoihin, koska ne lisäävät käyttöturvallisuutta. Monikäyttöisin kaidemalli on sellainen, jossa on 2 kaidejohdetta. Ylempi 90cm korkeudella sekä alempi 70cm korkeudella. On yleistä että tätä alempaa kaidejohdetta käyttää itsenäisesti pyörätuolia käyttävä henkilö, osa käyttäjistä saa sitä käyttämällä paremmin voimaa rampin nousuun.
 
5. Reunasuojat
Matalissa korkoeroissa, joissa kaidetta ei vaadita, tulee ramppiin asentaa reunasuojat estämään mahdolliset ulosajot rampilta. Reunasuojan korkeuden tulee olla vähintään 50mm.
 
Ota yhteyttä! Nyt on ramppien sesonkiaika!
 
Kevätterveisin,
Sami Salonen
Tuotepäällikkö
 
infraratkaisut: Rampit, luiskat,
tasonostimet, hissit ym.
 
ps. Vielä ehdit ilmoittautua mukaan seuraavaan ramppi-webinaariimme: